Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym

Makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 890

Dodano:

Odsłon: 6505

Bardzo smaczne i proste danie!

Składniki

  • Makaron tagliatelle – 150 g
  • Ser mascarpone – 80 g
  • Ser ricotta – 80 g
  • Szpinak – 200 g
  • Parmezan – 30 g
  • Pomidorki koktajlowe – 100 g
  • 2 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, zostawiając pół szklanki wody z makaronu. Pokrojony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnie, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż zmięknie. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce dokładnie łączymy oba sery ze szpinakiem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową mieszaninę wrzucamy na rozgrzaną patelnie, wlewamy wodę z makaronu i gotujemy około 3 minut do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i gotujemy jeszcze przez minutę. Na koniec wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, starty parmezan, mieszamy i gotowe.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń