Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 46
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6803
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 245
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 450
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 46
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6803
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 245
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 450
Składniki
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, zostawiając pół szklanki wody z makaronu. Pokrojony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnie, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż zmięknie. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce dokładnie łączymy oba sery ze szpinakiem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową mieszaninę wrzucamy na rozgrzaną patelnie, wlewamy wodę z makaronu i gotujemy około 3 minut do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i gotujemy jeszcze przez minutę. Na koniec wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, starty parmezan, mieszamy i gotowe.
Smacznego!