Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron szpinakowo - pomidorowy, brokuły al dente i gęsty, wyrazisty sos. Pycha !
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Brokuły gotujemy al dente (ok .6-7 minut ) w osolonej wodzie. Na petelnię przekładamy (pokrojony w mniejsze kawałki) ser gorgonzola, biały serek oraz śmietanę. Po chwili dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy ze sobą i podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia, aż do rozpuszczenia. Sos doprawiamy oregano ,solimy i pieprzymy - najlepiej świeżo zmielonym pieprzem. Na patelnię przekładamy makaron i brokuły i łączymy ze sobą lub układamy na talerzu i polewamy sosem. Smacznego :)