Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle z mulami , dla wielbicieli owoców morza i makaronów wymarzone danie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Mule rozmroziłem ( ok. 40 minut ), odrzucamy te które są otwarte. W dużym garnku rozgrzałem masło, dodałem posiekaną cebulę i czosnek oraz liść laurowy, smażyłem 3 minuty. Wrzuciłem obrane, wypestkowane, pokrojone w paski pomidory i szpinak, posoliłem. Przykryłem i gotowałem 4 minuty. Wlałem wino, śmietanę, dodałem szafran i mule, doprowadziłem do wrzenia. Przykryłem i gotowałem, aż mule się otworzyły ( około 5 minut ). Pozbyłem się tych, które się nie otworzyły. Zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Ugotowałem makaron. Po odcedzeniu wymieszałem z sosem. Posypałem parmezanem.