Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle z mulami , dla wielbicieli owoców morza i makaronów wymarzone danie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2475
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2475
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
Mule rozmroziłem ( ok. 40 minut ), odrzucamy te które są otwarte. W dużym garnku rozgrzałem masło, dodałem posiekaną cebulę i czosnek oraz liść laurowy, smażyłem 3 minuty. Wrzuciłem obrane, wypestkowane, pokrojone w paski pomidory i szpinak, posoliłem. Przykryłem i gotowałem 4 minuty. Wlałem wino, śmietanę, dodałem szafran i mule, doprowadziłem do wrzenia. Przykryłem i gotowałem, aż mule się otworzyły ( około 5 minut ). Pozbyłem się tych, które się nie otworzyły. Zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Ugotowałem makaron. Po odcedzeniu wymieszałem z sosem. Posypałem parmezanem.