Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wyraziste w smaku danie w stylu azjatyckim. Makaron udon z bocznikami i warzywami to świetny pomysł na szybki, treściwy i pożywny obiad.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 90
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 90
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Składniki
Składniki sosu (oprócz mąki ziemniaczanej) połączyć. Boczniaki porwać na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski i zalać połową sosu. Do pozostałej części dodać mąkę i rozmieszać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać zimną wodą. Marchew obrać i pokroić obieraczką na cienkie paski. Brokuł zblanszować w osolonej wodzie przez ok. 2 minuty. Odcedzić i zahartować zimną wodą. Szalotkę pokroić w pióra. Cukinię pokroić na półplasterki, paprykę w cienkie paski. W woku rozgrzać olej. Wrzucić boczniaki i smażyć około 2 minuty na bardzo mocnym ogniu, aż nabiorą złotego koloru. Dodać szalotkę, marchew i paprykę, smażyć 2 minuty. Dodać cukinię i brokuł, podsmażyć 2 minuty. Wszystko zalać sosem i podgotować chwilę do zgęstnienia.
Dodać makaron i wymieszać. Krótko podgrzać. Podawać od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posypać podprażonymi na suchej patelni i posiekanymi orzeszkami, pietruszką, szczypiorkiem i sezamem.