Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzowiny robią super smakowite danie i proste w przyrządzeniu.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10031
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 937
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 292
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10031
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 937
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 292
Składniki
Karkówkę wkładamy do schłodzenia na całą noc, ale nie zamrażamy. Ważna czynność, ponieważ po wyjęciu musimy pokroić karkówkę na bardzo cienkie plastry
Następnie jak już mamy cienkie plastry dodajemy przyprawę 5 smaków i soja sos. Mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na całą noc
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia
Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plastry
Kapustę w całości kroimy również w paski
Gdy grzyby namiękną wyjmujemy z wody i kroimy również w cienkie paski
Na patelnię wlewamy olej sezamowy dolewamy oliw i wrzucamy mięso do lekkiego podsmażenia. Jak już to mamy, zdejmujemy mięso dolewamy oleju sezamowego i oliwy i dokładamy na początku plastry marchewki
Następnie dodajemy grzyby i na końcu kapustę pak choi. Całość podsmażamy ale nie spiekamy
Co całości dodajemy przygotowane wcześniej mięso i na koniec makaron udon. Dodajemy soja sos słodki mieszamy i smakujemy by całość przeszła smakami orientu.
A teraz to już tylko nakładamy na talerz odpowiednią porcję i posypujemy prażoną cebulą. Smacznego