Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzowiny robią super smakowite danie i proste w przyrządzeniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Karkówkę wkładamy do schłodzenia na całą noc, ale nie zamrażamy. Ważna czynność, ponieważ po wyjęciu musimy pokroić karkówkę na bardzo cienkie plastry
Następnie jak już mamy cienkie plastry dodajemy przyprawę 5 smaków i soja sos. Mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na całą noc
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia
Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plastry
Kapustę w całości kroimy również w paski
Gdy grzyby namiękną wyjmujemy z wody i kroimy również w cienkie paski
Na patelnię wlewamy olej sezamowy dolewamy oliw i wrzucamy mięso do lekkiego podsmażenia. Jak już to mamy, zdejmujemy mięso dolewamy oleju sezamowego i oliwy i dokładamy na początku plastry marchewki
Następnie dodajemy grzyby i na końcu kapustę pak choi. Całość podsmażamy ale nie spiekamy
Co całości dodajemy przygotowane wcześniej mięso i na koniec makaron udon. Dodajemy soja sos słodki mieszamy i smakujemy by całość przeszła smakami orientu.
A teraz to już tylko nakładamy na talerz odpowiednią porcję i posypujemy prażoną cebulą. Smacznego