Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z makaronu mają swoją specyfikę, ale kluczem do sukcesu jest sos, który dodajemy do makaronu. Zaprezentowany sos, to jest mój przepis autorski, który opracowałem na bazie doświadczeń w tworzeniu sosów nie tylko do pasty. Bardzo polecam i uczulam, by zachować proporcje.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Gotujemy makaron wg przepisu, jak jest już ugotowany przekładamy do miski. Na dno miski wlewamy łyżkę oliwy z oliwek i mieszamy.
Do miksera wkładamy czosnek, bazylię, pomidory suszone oraz pomidorki koktajlowe. Wlewamy oliwę z oliwek 3 łyżki, zamykamy i miksujemy na gładką masę. Nie solimy, ponieważ ser jest słony więc później możemy dosolić.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Na patelnię wlewamy oliwę, podgrzewamy i dodajemy śmietanę oraz pieprz. Podgrzewamy, mieszamy i dodajemy do śmietany zmiksowaną masę pomidorową.
Jak całość połączy się, dodajemy starty ser i mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba to teraz dosalamy. Jeśli sos jest dosyć gęsty to dolewamy wody z gotowania makaronu, ponieważ podbija smak.
Na talerz nakładamy ugotowany makaron polewamy oliwą i polewamy sosem. Na czubek dodajemy listek bazylii i zabieramy się do jedzenia. Smacznego