Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cukinią smakuje wybornie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425158
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10732
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425158
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10732
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować al. dente w dużej ilości posolonej wody i odcedzić. W międzyczasie pokroić cukinię pokroić w grube wstążki i przysmażyć na oliwie z zmiażdżonym czosnkiem – smażyć około 10 minut. Dodać posiekaną bazylię, chili , skropić sokiem z cytryny, dodać śmietankę, przyprawić do smaku i posypać parmezanem. Ułożyć na przygotowanym makaronie i od razu podawać na ciepło.