Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i pysznie <3
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1663
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1452
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1663
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1452
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Kiełbaski gotujemy przez 10 min w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Przekładamy na talerz i kroimy ukośnie na 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną szalotkę, dodajemy pokrojoną fasolkę, kiełbaski i razem podsmażamy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem kolejne 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą, solą czosnkową i pieprzem. Do sosu wsypujemy majeranek, lekko podgrzewamy, wrzucamy makaron i dusimy przez kilka chwil. Podajemy od razu po przygotowaniu.