Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i pysznie <3
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Kiełbaski gotujemy przez 10 min w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Przekładamy na talerz i kroimy ukośnie na 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną szalotkę, dodajemy pokrojoną fasolkę, kiełbaski i razem podsmażamy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem kolejne 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą, solą czosnkową i pieprzem. Do sosu wsypujemy majeranek, lekko podgrzewamy, wrzucamy makaron i dusimy przez kilka chwil. Podajemy od razu po przygotowaniu.