Dania główne Przepis na:
> 6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
1) Cebulę podsmażamy na złoty kolor, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, które doprawiamy solą i pieprzem w celu puszczenia soków (można również dodać trochę wody) i dusimy na małym ogniu aż zmiękną.
2) Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (kurczak nie może być spalony - powinien być miękki i biały).
3) Makaron gotujemy jak na opakowaniu.
Gdy pieczarki będą miękkie dosmaczamy według uznania: Vegetą, solą i pieprzem oraz posiekaną natką z pietruszki. Dodajemy usmażonego kurczaka, całość mieszamy i na koniec zabielamy śmietaną.
Konsystencja powinna być płynna jednak nie wodnista (jeżeli jednak mamy za dużo wody to zagęszczamy odrobiną mąki z rozrobioną wodą).
Do makarony wrzucamy sos z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Podawać z posypaną pietruszką i jeżeli ktoś lubi można również posypać odrobiną sera żółtego.
SMACZNEGO :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

sandra1 29 maja 2014Zgłoś do usunięcia
dokładnie i coś innego niż zwyczajne spaghetti, które uwielbiam jednak czasem odmiana jest wskazana :-)15 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 maja 2014Zgłoś do usunięcia
szybki w przygotowaniu smaczny obiad!15 Kto głosował? | Odpowiedz