Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron jest dobry na wszystko:) a bakłażan to taki elegancki dodatek;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 361
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 250
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1386
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 361
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 250
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1386
Składniki
Makaron gotujemy. Cebulę podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat. Gotujemy, aż zgęstnieje. Doprawiamy i dodajemy śmietankę. Gotowy sos mieszamy z makaronem,tak aby go obtoczył z każdej strony.
Bakłażana kroimy w dość grube plastry. Posypujemy solą i odstawiamy na 5 minut. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem i ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować przez około 5 minut z jednej strony aż powstaną ciemne pręgi. Przełożyć na drugą stronę, posypać solą, skropić oliwą z oliwek i grillować przez kolejne 5 minut.
Makaron wykładać na talerz a na niego plastry bakłażana.