Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron jest dobry na wszystko:) a bakłażan to taki elegancki dodatek;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Makaron gotujemy. Cebulę podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat. Gotujemy, aż zgęstnieje. Doprawiamy i dodajemy śmietankę. Gotowy sos mieszamy z makaronem,tak aby go obtoczył z każdej strony.
Bakłażana kroimy w dość grube plastry. Posypujemy solą i odstawiamy na 5 minut. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem i ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować przez około 5 minut z jednej strony aż powstaną ciemne pręgi. Przełożyć na drugą stronę, posypać solą, skropić oliwą z oliwek i grillować przez kolejne 5 minut.
Makaron wykładać na talerz a na niego plastry bakłażana.