Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wytrawny sos do makaronu, pomidorowy z bakłażanem i oliwkami. Super pomysł na szybki obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Składniki
Bakłażana pokroić w grube plastry, posolić z obu stron i odstawić na 20 minut, następnie wytrzeć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić bakłażana, wymieszać i smażyć przez ok 10-15 minut aż się podsmaży z kazdej strony, w połowie posolić, zdjąć za pomocą łyzki z patelni.
Cebule pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać, na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dorzucić czosnek a po minucie dodać passatę i 1/2 szklanki wody. Dorowadzić do wrzenia, przełożyć bakłażany, gotować 5 minut.
Na koniec dodać posiekane oliwki, porwaną bazylie, doprawić solą, pieprzem, cukrem i dodac ocet balsamiczny, gotować jeszcze 1 minute. Podawać z makarone posypane parmezanem