Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wytrawny sos do makaronu, pomidorowy z bakłażanem i oliwkami. Super pomysł na szybki obiad.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 957
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3945
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19020
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 957
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3945
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19020
Składniki
Bakłażana pokroić w grube plastry, posolić z obu stron i odstawić na 20 minut, następnie wytrzeć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić bakłażana, wymieszać i smażyć przez ok 10-15 minut aż się podsmaży z kazdej strony, w połowie posolić, zdjąć za pomocą łyzki z patelni.
Cebule pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać, na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dorzucić czosnek a po minucie dodać passatę i 1/2 szklanki wody. Dorowadzić do wrzenia, przełożyć bakłażany, gotować 5 minut.
Na koniec dodać posiekane oliwki, porwaną bazylie, doprawić solą, pieprzem, cukrem i dodac ocet balsamiczny, gotować jeszcze 1 minute. Podawać z makarone posypane parmezanem