Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wytrawny sos do makaronu, pomidorowy z bakłażanem i oliwkami. Super pomysł na szybki obiad.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1144
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2060
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 490
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1144
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2060
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 490
Składniki
Bakłażana pokroić w grube plastry, posolić z obu stron i odstawić na 20 minut, następnie wytrzeć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić bakłażana, wymieszać i smażyć przez ok 10-15 minut aż się podsmaży z kazdej strony, w połowie posolić, zdjąć za pomocą łyzki z patelni.
Cebule pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać, na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dorzucić czosnek a po minucie dodać passatę i 1/2 szklanki wody. Dorowadzić do wrzenia, przełożyć bakłażany, gotować 5 minut.
Na koniec dodać posiekane oliwki, porwaną bazylie, doprawić solą, pieprzem, cukrem i dodac ocet balsamiczny, gotować jeszcze 1 minute. Podawać z makarone posypane parmezanem