Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie makaronu /rurki, kokardki lub podobny/ z pulpetami z mięsa mielonego wieprzowego, żółtym serem i sosem śmietanowo-żółtkowo-cytrynowym.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 68
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, słodką i ostrą papryką mieloną, solą i pieprzem. Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki i smażymy je na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Kwaśną śmietanę mieszamy z żółtkami na jednolity sos, dodajemy sos cytrynowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym. Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy i do gorącego dodajemy sos śmietanowo-cytrynowy i starty na tarce o drobnych oczkach żółty ser. Dokładnie mieszamy.
Na talerzach układamy porcje makaronu wymieszanego z sosem a na nim pulpety. Posypujemy natką kolendry lub pietruszki.