Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i nuda?!? Nigdy, przenigdy! Makrony są wdzięcznym, ubóstwianym przez nas produktem, a kuchnia śródziemnomorska….<3 czegóż więcej chcieć? Świeżość, pełnia smaków i aromatów, która drzemie, która czeka na wydobycie esencji z warzyw…trudno opisać słowami, to trzeba zrobić i zjeść! Tak też czynimy ;)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 456
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 456
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5669
Składniki
Szalotki siekamy, szklimy na oliwie. Do nich dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę. Te sklepowe nie potrzebują posypywania solą, ociekania i takich tam… Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy w kostkę, wrzucamy do bakłażana razem z rodzynkami, dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 min (uzupełniamy płyn wg upodobań przegotowaną wodą). Makaron gotujemy al dente. Osączamy. Orzechy prażymy na suchej patelni. Sos do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Do niego wrzucamy makaron, orzechy, dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z posiekaną bazylią.