Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże pesto i makaron to połączenie idealne. Makaron z bazylią i orzechami nerkowca to pomysł na szybkie, smaczne i aromatyczne danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28169
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28169
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Makaron gotujemy al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Następnie odcedzamy, zachowując 1/2 szklanki wody. Makaron przekładamy do garnka, w którym się gotował. Do misy blendera wkładamy bazylię, orzechy nerkowca, rozdrobnioną mozzarellę, 2 łyżki oliwy i rozdrabniamy. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie miksujemy blenderem. Następnie, stopniowo dodajemy wcześniej zachowaną wodę z makaronu, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości pesto. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i przekładamy na talerze. Dekorujemy orzeszkami oraz listkami bazylii i podajemy.