Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże pesto i makaron to połączenie idealne. Makaron z bazylią i orzechami nerkowca to pomysł na szybkie, smaczne i aromatyczne danie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 789
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22829
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4949
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 789
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22829
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4949
Składniki
Makaron gotujemy al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Następnie odcedzamy, zachowując 1/2 szklanki wody. Makaron przekładamy do garnka, w którym się gotował. Do misy blendera wkładamy bazylię, orzechy nerkowca, rozdrobnioną mozzarellę, 2 łyżki oliwy i rozdrabniamy. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie miksujemy blenderem. Następnie, stopniowo dodajemy wcześniej zachowaną wodę z makaronu, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości pesto. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i przekładamy na talerze. Dekorujemy orzeszkami oraz listkami bazylii i podajemy.