Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże pesto i makaron to połączenie idealne. Makaron z bazylią i orzechami nerkowca to pomysł na szybkie, smaczne i aromatyczne danie.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Makaron gotujemy al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Następnie odcedzamy, zachowując 1/2 szklanki wody. Makaron przekładamy do garnka, w którym się gotował. Do misy blendera wkładamy bazylię, orzechy nerkowca, rozdrobnioną mozzarellę, 2 łyżki oliwy i rozdrabniamy. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie miksujemy blenderem. Następnie, stopniowo dodajemy wcześniej zachowaną wodę z makaronu, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości pesto. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i przekładamy na talerze. Dekorujemy orzeszkami oraz listkami bazylii i podajemy.