Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z botwinką

Makaron z botwinką

Autor:

Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 7392

Dodano:

Odsłon: 1239

Sezon na botwinkę trwa, więc zapraszam na szybkie i smaczne danie :)

Składniki

  • 1/4 dużej czerwonej papryki
  • 2 młode buraczki z łodygami
  • 1 średnia cukinia
  • 1 mała kalarepa
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwka 2 łyżki
  • sól do smaku, pieprz, zioła do sałatek jakie kto lubi.
  • szklanka małego makaronu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z botwinką

Przygotowanie

  1. Warzywa należy owinąć każde z osobna w folię aluminiową. Cukinię i kalarepę najlepiej pokroić wcześniej w krążki. Włożyć je do nagrzanego do 170* piekarnika. Piec około 15 minut.

    Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

    Upieczone warzywa należy wyjąc z folii. Buraczki i paprykę pokroić.
    Wszystko razem wymieszać, dodać do makaronu. Doprawić i polać oliwką.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń