Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 772
Dodano: 07.09.2016
Odsłon: 4935
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
1.Brokuły podgotować i odcedzić.( Do tej potrawy używamy jedynie górnych części warzywa).
2.Na dużej patelni rozgrzać połowę oleju, dodać lekko zgnieciony nożem czosnek i rozgniecione anchois oraz brokuły. Smażyć na małym ogniu, brokuły dokładnie obracać.
3.W drugim garnku podgrzać roztarte pomidory, drobno posiekaną bazylię, sól, pieprz (nie doprowadzać do wrzenia).
4.Ugotowany makaron ,,al dente"i dobrze odcedzony dodać do brokułów, usuwając przy tym ząbki czosnku.
5.Całość dobrze wymieszać i smażyć przez kilka minut na średnim ogniu.
6.Polać to mieszanką bazylii, pomidorów i resztą oleju.
7.Posypać tartym parmezanem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)