Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo pyszna i delikatna potrawa. W oryginalnym przepisie użyto makaronu zite ale niestety w naszych sklepach ciężko go dostać więc ja użyłam kolorowych rurek. Warto sięgnąć po ten przepis.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2171
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421411
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2171
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421411
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2067
Składniki
Wykonanie: 1.Brokuły podgotować i odcedzić.( Do tej potrawy używamy jedynie górnych części warzywa). 2.Na dużej patelni rozgrzać połowę oleju, dodać lekko zgnieciony nożem czosnek i rozgniecione anchois oraz brokuły. Smażyć na małym ogniu, brokuły dokładnie obracać. 3.W drugim garnku podgrzać roztarte pomidory, drobno posiekaną bazylię, sól, pieprz (nie doprowadzać do wrzenia). 4.Ugotowany makaron ,,al dente"i dobrze odcedzony dodać do brokułów, usuwając przy tym ząbki czosnku. 5.Całość dobrze wymieszać i smażyć przez kilka minut na średnim ogniu. 6.Polać to mieszanką bazylii, pomidorów i resztą oleju. 7.Posypać tartym parmezanem.