Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo pyszna i delikatna potrawa. W oryginalnym przepisie użyto makaronu zite ale niestety w naszych sklepach ciężko go dostać więc ja użyłam kolorowych rurek. Warto sięgnąć po ten przepis.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1275
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2267
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1275
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2267
Składniki
Wykonanie: 1.Brokuły podgotować i odcedzić.( Do tej potrawy używamy jedynie górnych części warzywa). 2.Na dużej patelni rozgrzać połowę oleju, dodać lekko zgnieciony nożem czosnek i rozgniecione anchois oraz brokuły. Smażyć na małym ogniu, brokuły dokładnie obracać. 3.W drugim garnku podgrzać roztarte pomidory, drobno posiekaną bazylię, sól, pieprz (nie doprowadzać do wrzenia). 4.Ugotowany makaron ,,al dente"i dobrze odcedzony dodać do brokułów, usuwając przy tym ząbki czosnku. 5.Całość dobrze wymieszać i smażyć przez kilka minut na średnim ogniu. 6.Polać to mieszanką bazylii, pomidorów i resztą oleju. 7.Posypać tartym parmezanem.