Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo pyszna i delikatna potrawa. W oryginalnym przepisie użyto makaronu zite ale niestety w naszych sklepach ciężko go dostać więc ja użyłam kolorowych rurek. Warto sięgnąć po ten przepis.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15297
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5307
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15297
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5307
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Składniki
Wykonanie: 1.Brokuły podgotować i odcedzić.( Do tej potrawy używamy jedynie górnych części warzywa). 2.Na dużej patelni rozgrzać połowę oleju, dodać lekko zgnieciony nożem czosnek i rozgniecione anchois oraz brokuły. Smażyć na małym ogniu, brokuły dokładnie obracać. 3.W drugim garnku podgrzać roztarte pomidory, drobno posiekaną bazylię, sól, pieprz (nie doprowadzać do wrzenia). 4.Ugotowany makaron ,,al dente"i dobrze odcedzony dodać do brokułów, usuwając przy tym ząbki czosnku. 5.Całość dobrze wymieszać i smażyć przez kilka minut na średnim ogniu. 6.Polać to mieszanką bazylii, pomidorów i resztą oleju. 7.Posypać tartym parmezanem.