Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, proste, szybkie i tanie :)
Garnek do gotowania makaronu
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Ulubiony makaron wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj według wskazówek producenta. Na dwie ostatnie minuty gotowania dodaj małe różyczki brokuła- około jednej garści na jedna porcje. Po wyznaczonym czasie odcedź i wrzuć z powrotem do garnka. Dodaj dwie łyżki jogurtu naturalnego, kilka kropel sosu sojowego, świeżo mielony czarny pieprz i suszone płatki czosnku (opcjonalnie czosnek w proszku) . Wrzuć pokrojona w drobne paski mozarellę i przykryj garnek na minute. W tym czasie możesz posprzątać po gotowaniu :) po minucie przełóż danie na talerz, na wierzch dodaj jeszcze trochę pieprzu i grubo ziarnistej soli. Smacznego :)