Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, pyszny i sycący obiad z dużą ilością makaronu, brokuła, suszonych pomidorów i sera.
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 280
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29118
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 180
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 280
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29118
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 180
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Brokuł rozdzielamy na małe różyczki i gotujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy masło i smażymy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula zacznie się rumienić wsypujemy mąkę przesmażamy przez chwilę. Następnie stopniowo wlewamy mleko i energicznie mieszamy. Doprawiamy chili i gałką muszkatołową.
Następnie dodajemy ser i na małym ogniu mieszamy aż się rozpuści. Na drugiej patelni smażymy boczek pokrojony w paski na chipsy.
Jak ser się rozpuści to dodajemy makaron, brokuły, pomidory pokrojone w paski i przesmażony boczek. całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.. Smacznego!