Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, pyszny i sycący obiad z dużą ilością makaronu, brokuła, suszonych pomidorów i sera.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 97
Dziś do pracy.
Odsłon: 118
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 136
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15394
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 307
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 97
Dziś do pracy.
Odsłon: 118
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 136
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15394
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 307
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Brokuł rozdzielamy na małe różyczki i gotujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy masło i smażymy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula zacznie się rumienić wsypujemy mąkę przesmażamy przez chwilę. Następnie stopniowo wlewamy mleko i energicznie mieszamy. Doprawiamy chili i gałką muszkatołową.
Następnie dodajemy ser i na małym ogniu mieszamy aż się rozpuści. Na drugiej patelni smażymy boczek pokrojony w paski na chipsy.
Jak ser się rozpuści to dodajemy makaron, brokuły, pomidory pokrojone w paski i przesmażony boczek. całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.. Smacznego!