Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze proste ale smaczne danie to makaron świderki, sos serwy oraz starty parmezan lub dowolny ser żółty.
garnek, cedzak, nóż, sitko, głębsza patelnia, tarka, łyżka,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1661
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Brokuł ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, następnie odsączyć na sitku podzielić na małe cząstki . Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne, włożyć serki topione i podgrzewać do rozpuszczenia serków. Starty ser żółty wymieszać ze śmietana dodać pieprz i sól do smaku a następnie wlać do rozpuszczonych serków wymieszać . Podgrzewać na małym ogniu lecz nie dopuścić do zagotowania. Do sosu dodać przygotowane cząstki brokułu ,wymieszać i jeszcze podgrzewać około 3 -5 minut. Wyłączyć . Na talerze rozłożyć ugotowany makaron polać sosem z brokułami i posypać startym parmezanem. Smacznego.
Przygotowanie sosu.
Danie gotowe do podania.