Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze proste ale smaczne danie to makaron świderki, sos serwy oraz starty parmezan lub dowolny ser żółty.
garnek, cedzak, nóż, sitko, głębsza patelnia, tarka, łyżka,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11905
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16296
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11905
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16296
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5209
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Brokuł ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, następnie odsączyć na sitku podzielić na małe cząstki . Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne, włożyć serki topione i podgrzewać do rozpuszczenia serków. Starty ser żółty wymieszać ze śmietana dodać pieprz i sól do smaku a następnie wlać do rozpuszczonych serków wymieszać . Podgrzewać na małym ogniu lecz nie dopuścić do zagotowania. Do sosu dodać przygotowane cząstki brokułu ,wymieszać i jeszcze podgrzewać około 3 -5 minut. Wyłączyć . Na talerze rozłożyć ugotowany makaron polać sosem z brokułami i posypać startym parmezanem. Smacznego.
Przygotowanie sosu.
Danie gotowe do podania.