Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze proste ale smaczne danie to makaron świderki, sos serwy oraz starty parmezan lub dowolny ser żółty.
garnek, cedzak, nóż, sitko, głębsza patelnia, tarka, łyżka,
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 264
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 820
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 264
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 820
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Brokuł ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, następnie odsączyć na sitku podzielić na małe cząstki . Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne, włożyć serki topione i podgrzewać do rozpuszczenia serków. Starty ser żółty wymieszać ze śmietana dodać pieprz i sól do smaku a następnie wlać do rozpuszczonych serków wymieszać . Podgrzewać na małym ogniu lecz nie dopuścić do zagotowania. Do sosu dodać przygotowane cząstki brokułu ,wymieszać i jeszcze podgrzewać około 3 -5 minut. Wyłączyć . Na talerze rozłożyć ugotowany makaron polać sosem z brokułami i posypać startym parmezanem. Smacznego.
Przygotowanie sosu.
Danie gotowe do podania.