Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na cukinię w pełni, więc można z nią eksperymentować, przedstawiam przepis na szybki, smaczny, niedrogi obiad
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Na patelnie wrzucić pokrojony w cienkie paseczki boczek, smażyć aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć aż się zeszkli. Dorzucić posiekany czosnek i startą na tarce o grubych oczkach oraz odciśniętą cukinię. Wszystko smażyć kilka minut, dodać śmietanę wymieszaną z jajkiem, doprawić do smaku. Jeśli sos okaże się zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i nadal gorący wrzucić do garnka, dodać sos i dokładnie wymieszać. Smacznego :-)