Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, co lubią gorgonzolę i cukinię będzie to przysmak.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5943
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29665
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5943
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29665
Składniki
Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w talarki i dusiłam razem z cebulą do momentu aż zmięknie.
Na sam koniec dodałam pokrojoną w kostkę gorgonzolę i przemieszałam aż się rozpuści.
Ugotowany makaron wyłożyłam na patelnię z cukinią i przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki.
Obserwacje: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem * nie przelewać makaronu zimną wodą * jak cukinia jest większa to pokroić w pół talar