Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, co lubią gorgonzolę i cukinię będzie to przysmak.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 559
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 559
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w talarki i dusiłam razem z cebulą do momentu aż zmięknie.
Na sam koniec dodałam pokrojoną w kostkę gorgonzolę i przemieszałam aż się rozpuści.
Ugotowany makaron wyłożyłam na patelnię z cukinią i przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki.
Obserwacje: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem * nie przelewać makaronu zimną wodą * jak cukinia jest większa to pokroić w pół talar