Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, co lubią gorgonzolę i cukinię będzie to przysmak.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6830
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6830
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Składniki
Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w talarki i dusiłam razem z cebulą do momentu aż zmięknie.
Na sam koniec dodałam pokrojoną w kostkę gorgonzolę i przemieszałam aż się rozpuści.
Ugotowany makaron wyłożyłam na patelnię z cukinią i przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki.
Obserwacje: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem * nie przelewać makaronu zimną wodą * jak cukinia jest większa to pokroić w pół talar