Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe, lekkie danie - makaron z kurczakiem, cukinią i kremowym sosem z tymiankiem. To wspaniały letni obiad do zrobienia w pół godziny.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka kroimy na kawałeczki. Doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką słodką. Smażymy na oleju około 6-7 minut. Dodajemy tymianek - całe gałązki lub same listki. Cebulę kroimy w piórka, cukinię w plasterki (jeśli jest nieduża i świeża, można pozostawić w skórce i kroić razem ze środkiem). Warzywa dodajemy do kurczaka i smażymy, aż lekko zmiękną. Dodajemy twarożek i smażymy, aż sos lekko zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Makaron polewamy sosem. Przed podaniem, danie warto posypać świeżo mielonym pieprzem.