Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie cukinii, szynki szwarcwaldzkiej i sera feta z pełnoziarnistym makaronem. Do tego czarne oliwki, aromatyczne pomidorki koktajlowe i niezastąpiony czosnek.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 846
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, następnie wrzucać kolejno : przeciśnięty przez praskę czosnek, podzieloną na kawałki szynkę, pokrojoną cukinię* oraz przekrojone na pół oliwki. Podsmażać chwilę i, jeśli zajdzie taka potrzeba potrzeba, podlać odrobiną mleka. Przełożyć składniki do oddzielnego naczynia (u mnie - mała miseczka). Zmniejszyć ogień, dodać serek kremowy i makaron, dokładnie ze sobą połączyć. Wrzucić wcześniej podsmażone składniki, a następnie pokrojone w ćwiartkę pomidorki i pokruszony ser feta. Doprawić do smaku. Ozdobić np. natką pietruszki. Smacznego. :) * najpierw wzdłuż na pół, a potem każdą z nich jeszcze raz na pół i w cienkie plasterki