Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obficie zastawionym stole świątecznym nadszedł czas na lekkostrawne dania Dziś bardzo szybkie w przygotowaniu, które może być serwowane jako obiad lub kolację. Piękny zielony kolor szpinaku w połączeniu z cukinią zanurzoną w orzeźwiającym sosie i dodatek pachnących tymiankiem pomidorków, to świetne połączenie smakowe, polecam :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20342
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9535
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2091
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 712
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20342
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9535
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2091
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 712
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Składniki
Wszystkie składniki sosu dobrze zmiksować wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Umytą, ale nie obraną cukinię pokroić za pomocą obieraczki lub spiralizera do warzyw w makaron. Przełożyć do miski, polać sosem i odstawić na 5-10 min.
Na rozgrzanym oleju i maśle zeszklić pokrojony w drobne plasterki czosnek, następnie dodać szpinak, podlać niewielką ilością wody i dusić 5 min. Delikatnie posolić.
Na osobnej patelni przesmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojone na pół pomidorki wraz z tymiankiem. Kiedy skórka się pomarszczy a tymianek wydzieli piękny zapach będą gotowe.
Na talerz wyłożyć uduszony szpinak, następnie wymieszany z sosem szpinak i ułożyć wokół usmażone pomidorki. Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku.