Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z fasolką i pomidorami

Makaron z fasolką i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50272

Dodano:

Odsłon: 301

Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło.

Składniki

  • 500 g szerokiego makaronu
  • 500 g pomidorów malinowych
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z fasolką i pomidorami

Przygotowanie

  1. W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos.

    Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części.
    Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.
    Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.
    Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem 10 minut.
    Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń