Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron Penne z pieczonym indykiem i delikatnym masłem z awokado
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
1. Makaron gotować przez 15 min we wrzącej, posolonej wodzie (na małym ogniu). Gotujemy go aż do momentu gdy będzie al dente 2. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię nałożyć zamarynowany indyk (marynata: łyżka oleju + przyprawy takie jak czosnek, curry, papryka oraz pieprz) 3. Rozkroić pół awokado i rozgnieść go do postaci masła 4. Następnie wrzucamy do masła oliwki pomidorki koktajlowe, kolendrę i sok z ¼ cytryny 5. Starkować pestkę i dodać do masła awokado i wymieszać 6.Nałożyć ugotowany makaron na talerz , dodać usmażone kawałki indyka i masę awokado. 7. Doprawić pieprzem ( wg uznania )