Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron Penne z pieczonym indykiem i delikatnym masłem z awokado
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4514
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 32
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4514
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 32
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
1. Makaron gotować przez 15 min we wrzącej, posolonej wodzie (na małym ogniu). Gotujemy go aż do momentu gdy będzie al dente 2. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię nałożyć zamarynowany indyk (marynata: łyżka oleju + przyprawy takie jak czosnek, curry, papryka oraz pieprz) 3. Rozkroić pół awokado i rozgnieść go do postaci masła 4. Następnie wrzucamy do masła oliwki pomidorki koktajlowe, kolendrę i sok z ¼ cytryny 5. Starkować pestkę i dodać do masła awokado i wymieszać 6.Nałożyć ugotowany makaron na talerz , dodać usmażone kawałki indyka i masę awokado. 7. Doprawić pieprzem ( wg uznania )