Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron Penne z pieczonym indykiem i delikatnym masłem z awokado
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
1. Makaron gotować przez 15 min we wrzącej, posolonej wodzie (na małym ogniu). Gotujemy go aż do momentu gdy będzie al dente 2. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię nałożyć zamarynowany indyk (marynata: łyżka oleju + przyprawy takie jak czosnek, curry, papryka oraz pieprz) 3. Rozkroić pół awokado i rozgnieść go do postaci masła 4. Następnie wrzucamy do masła oliwki pomidorki koktajlowe, kolendrę i sok z ¼ cytryny 5. Starkować pestkę i dodać do masła awokado i wymieszać 6.Nałożyć ugotowany makaron na talerz , dodać usmażone kawałki indyka i masę awokado. 7. Doprawić pieprzem ( wg uznania )