Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron Penne z pieczonym indykiem i delikatnym masłem z awokado
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 336
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104595
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 336
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104595
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9107
Składniki
1. Makaron gotować przez 15 min we wrzącej, posolonej wodzie (na małym ogniu). Gotujemy go aż do momentu gdy będzie al dente 2. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię nałożyć zamarynowany indyk (marynata: łyżka oleju + przyprawy takie jak czosnek, curry, papryka oraz pieprz) 3. Rozkroić pół awokado i rozgnieść go do postaci masła 4. Następnie wrzucamy do masła oliwki pomidorki koktajlowe, kolendrę i sok z ¼ cytryny 5. Starkować pestkę i dodać do masła awokado i wymieszać 6.Nałożyć ugotowany makaron na talerz , dodać usmażone kawałki indyka i masę awokado. 7. Doprawić pieprzem ( wg uznania )