Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, więc spokojnie możecie go przygotować nawet po powrocie z pracy.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22193
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 68
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 104
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 236
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22193
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 68
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 104
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 236
Składniki
Najpierw przygotujemy klopsiki. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek, pestki słonecznika, oregano, sól i pieprz. Całość dobrze mieszamy. Z mięsa formujemy małe kuleczki – takie wielkości orzech włoskiego (aby łatwej się Wam się formowało kuleczki – polejcie ręce wodą). Klopsiki podsmażamy z każdej strony na oliwie z oliwek. Po jakichś 8-10 minutach dodajemy passatę pomidorową i dusimy pod przykryciem około 20-25 minut. Pod koniec dodajemy posiekaną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aby był al dente. Podajemy go z sosem pomidorowym i klopsikami, posypujemy parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego