Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka wersja orientalnego makaronu z krewetkami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. W tym czasie krewetki przelewamy zimną wodą, odcedzamy i osuszamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę kalarepkę. Podlewamy sosem sojowym. Wrzucamy krewetki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany imbir, chwilę smażymy (cały czas mieszamy), dodajemy cukier. Do całości wrzucamy makaron, wlewamy sos dokładnie mieszamy (cały czas smażymy). Zestawiamy z ognia, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.