Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z krewetkami i fioletowym kalafiorem

Makaron z krewetkami i fioletowym kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 920 Ocena: 17398

Dodano:

Odsłon: 437

W tym daniu użyłem zamiast makaronu spaghetti, zwykłego makaronu nitki ( rosołowego ). Eksperyment wyszedł smacznie, a dodatek nietypowego kalafiora wzbogacił to danie.

Składniki

  • 300 g makaronu nitki
  • 1 kalafior fioletowy
  • 1 cebula
  • szklanka krewetek
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka pieprzu cayene
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • sól, szczypta
  • 3 łyżki oliwy
  • sezam
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z krewetkami i fioletowym kalafiorem

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej oliwie zeszkliłem drobno posiekaną cebulę. Dodałem wcześniej zblanszowny kalafior ( ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie ), następnie krewetki, dodałem gałkę i pieprz. Wszystko wymieszałem, wlałem mleczko kokosowe, poddusiłem jeszcze ok. 10 minut. Dodałem wcześniej ugotowany makaron. Po wyłożeniu na talerz posypałem sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń