Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu użyłem zamiast makaronu spaghetti, zwykłego makaronu nitki ( rosołowego ). Eksperyment wyszedł smacznie, a dodatek nietypowego kalafiora wzbogacił to danie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3429
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3429
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszkliłem drobno posiekaną cebulę. Dodałem wcześniej zblanszowny kalafior ( ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie ), następnie krewetki, dodałem gałkę i pieprz. Wszystko wymieszałem, wlałem mleczko kokosowe, poddusiłem jeszcze ok. 10 minut. Dodałem wcześniej ugotowany makaron. Po wyłożeniu na talerz posypałem sezamem.