Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem jest idealnym pomysłem na pyszne i proste danie, które zachwyci wszystkich.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy 1/3 szklanki wody po gotowaniu.
Czosnek odbieramy i drobno kroimy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Krewetki płuczemy ciepłą wodą i dodajemy do czosnku. Gdy puszczą wodę dodajemy szpinak.
Gdy krewetki będą już gotowe (tj. sprężyste po przegryzieniu) dolewamy trochę wody z ugotowanego makaronu, a chwilę później śmietankę.
Całość podgrzewamy na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodajemy tarty ser i przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i chili. Sos mieszamy z makaronem i podajamy z odrobiną sera na wierzchu. Smacznego!