Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łyżka, głęboka patelnia, patelnia, garnek
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1093
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1070
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2125
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1093
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1070
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2125
Składniki
Smażymy sobie kurczaka z solą i pieprzem w tym czasie warto wstawić sobie wodę na makaron
Na drugiej patelni wrzucamy posiekana cebule, posiekany czosnek oraz pieczarki pokrojone i zaczynamy smażyć. Najlepiej na wolnym ogniu.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i dodajemy na patelnie. Jak się nam trochę podsmażą dodajemy rukole
Dodajemy mascarpone i mieszamy. Po czasie dodajemy trochę bulionu wołowego i również mieszamy. Jak dobrze wymieszany wrzucamy usmażonego kurczaka.
Dodajemy jedną chochlę wody z makaronu, przyprawiamy przyprawami, dodajemy makaron i posiekana natkę pietruszki.
Opcjonalnie możemy dodać również ser. Makaron już jest gotowy. Smacznego!