Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łyżka, głęboka patelnia, patelnia, garnek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1529
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Smażymy sobie kurczaka z solą i pieprzem w tym czasie warto wstawić sobie wodę na makaron
Na drugiej patelni wrzucamy posiekana cebule, posiekany czosnek oraz pieczarki pokrojone i zaczynamy smażyć. Najlepiej na wolnym ogniu.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i dodajemy na patelnie. Jak się nam trochę podsmażą dodajemy rukole
Dodajemy mascarpone i mieszamy. Po czasie dodajemy trochę bulionu wołowego i również mieszamy. Jak dobrze wymieszany wrzucamy usmażonego kurczaka.
Dodajemy jedną chochlę wody z makaronu, przyprawiamy przyprawami, dodajemy makaron i posiekana natkę pietruszki.
Opcjonalnie możemy dodać również ser. Makaron już jest gotowy. Smacznego!