Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łyżka, głęboka patelnia, patelnia, garnek
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Smażymy sobie kurczaka z solą i pieprzem w tym czasie warto wstawić sobie wodę na makaron
Na drugiej patelni wrzucamy posiekana cebule, posiekany czosnek oraz pieczarki pokrojone i zaczynamy smażyć. Najlepiej na wolnym ogniu.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i dodajemy na patelnie. Jak się nam trochę podsmażą dodajemy rukole
Dodajemy mascarpone i mieszamy. Po czasie dodajemy trochę bulionu wołowego i również mieszamy. Jak dobrze wymieszany wrzucamy usmażonego kurczaka.
Dodajemy jedną chochlę wody z makaronu, przyprawiamy przyprawami, dodajemy makaron i posiekana natkę pietruszki.
Opcjonalnie możemy dodać również ser. Makaron już jest gotowy. Smacznego!