Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę się szczególnie rozpisywać na temat zalet tego dania. Po prostu musicie je zrobić, jest przepyszne.
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 128
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 128
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (1 łyżka). Odcedzamy, nie hartujemy (czyli, nie przelewamy zimną wodą). Osączony makaron przekładamy do garnka i mieszamy z łyżką oliwy. Botwinkę myjemy, drobno siekamy. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Zdrowe łodyżki szparagów kroimy w plasterki, tylko główki zostawiamy w całości.
Na oliwie (2 łyżki) podsmażamy szparagi, po 5 minutach dodajemy posiekaną botwinkę, cebule pokrojoną w drobną kosteczkę oraz wlewamy olej Kujawski. Całość mieszamy, doprawiamy białym pieprzem, solą, smażymy 3- 4 minuty. Po tym czasie wlewamy 1/2 litry wody. Warzywa doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut. Następnie łączymy z ugotowanym makaronem.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i niepotrzebnych żyłek. Mięso lekko rozbijamy, smażymy w papirusie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, studzimy. Zimne mięso kroimy w kostkę. Pokrojone mięso mieszamy z makaronem i warzywami. Całość mieszamy, dusimy 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podajemy posypane świeżym tymiankiem.
Smacznego.