Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę się szczególnie rozpisywać na temat zalet tego dania. Po prostu musicie je zrobić, jest przepyszne.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (1 łyżka). Odcedzamy, nie hartujemy (czyli, nie przelewamy zimną wodą). Osączony makaron przekładamy do garnka i mieszamy z łyżką oliwy. Botwinkę myjemy, drobno siekamy. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Zdrowe łodyżki szparagów kroimy w plasterki, tylko główki zostawiamy w całości.
Na oliwie (2 łyżki) podsmażamy szparagi, po 5 minutach dodajemy posiekaną botwinkę, cebule pokrojoną w drobną kosteczkę oraz wlewamy olej Kujawski. Całość mieszamy, doprawiamy białym pieprzem, solą, smażymy 3- 4 minuty. Po tym czasie wlewamy 1/2 litry wody. Warzywa doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut. Następnie łączymy z ugotowanym makaronem.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i niepotrzebnych żyłek. Mięso lekko rozbijamy, smażymy w papirusie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, studzimy. Zimne mięso kroimy w kostkę. Pokrojone mięso mieszamy z makaronem i warzywami. Całość mieszamy, dusimy 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podajemy posypane świeżym tymiankiem.
Smacznego.