Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2455
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1462
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2455
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1462
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Masło stopić, dodać umytą i pokrojona w kostkę pierś. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dusić do miękkości od czas do czasu mieszając. Następnie dodać odcedzone groszek i fasolkę i dusić do miękkości. Na końcu wlać śmietankę, wymieszać i zagotować.
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie i odcedzić. Odcedzony makaron przełożyć do mięsno-warzywnego sosu i wymieszać.
Podawać na ciepło z listkiem bazylii. Smacznego!