Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczność 1/2 porcji: 495 kcal (38 g białka / 17 g tłuszczu / 52 g węglowodanów)
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 684
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 185
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 684
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 185
Składniki
Jak to zrobić? Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Posiekaj suszone pomidory, paprykę pokrój w cieniutkie paski, a kurczaka w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj na nią suszone pomidory z papryką. Podsmaż 3-4 minuty. Następnie dodaj kurczaka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą, pieprzem, suszonymi pomidorami z bazylią i papryką słodką. Gdy kurczak się zetnie, dodaj śmietankę. Całość wymieszaj, możesz doprawić do smaku. Dodaj szpinak i duś na małym ogniu pod przykryciem, aż zwiędnie. Całość wymieszaj ze startą mozzarellą. Dopraw na koniec suszonymi pomidorami z bazylią. Dodaj na patelnię ugotowany makaron i całość wymieszaj. Udekoruj liśćmi bazylii.