Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeże, lekki makaron z naszymi ulubionymi grzybami.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 86
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 86
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Cebula kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Do tego od razu dodajemy jeden wyciśnięty ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone kurki (wcześniej należy je oczyścić) i jedną gałązkę rozmarynu (należy ją rozetrzeć w rękach, żeby nabrała aromatu). Wszystko przez chwilę 4-5 minut smażymy.
W między czasie możemy ugotować makaron (makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak tak aby go nie rozgotować).
W miseczce należy rozmieszać śmietankę z mąką i dodać to wszystko do grzybów i cebuli i wszystko dobrze wymieszać. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy dodawać wodę z gotującego się w niej makaronu. Do sosu należy dodać jeszcze odrobinę startego sera grana padano albo parmezanu i pokrojoną natkę pietruszki
Makaron odcedzamy i od razu wrzucamy na patelnię do ciepłego sosu. Wszystko starannie ze sobą mieszamy. Podajemy od razu. Dekorujemy pietruszką i serem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować to danie krok po kroku (jest to uniwersalna metoda przygotowania każdego makaronu).