Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeże, lekki makaron z naszymi ulubionymi grzybami.
Cebula kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Do tego od razu dodajemy jeden wyciśnięty ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone kurki (wcześniej należy je oczyścić) i jedną gałązkę rozmarynu (należy ją rozetrzeć w rękach, żeby nabrała aromatu). Wszystko przez chwilę 4-5 minut smażymy.
W między czasie możemy ugotować makaron (makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak tak aby go nie rozgotować).
W miseczce należy rozmieszać śmietankę z mąką i dodać to wszystko do grzybów i cebuli i wszystko dobrze wymieszać. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy dodawać wodę z gotującego się w niej makaronu. Do sosu należy dodać jeszcze odrobinę startego sera grana padano albo parmezanu i pokrojoną natkę pietruszki
Makaron odcedzamy i od razu wrzucamy na patelnię do ciepłego sosu. Wszystko starannie ze sobą mieszamy. Podajemy od razu. Dekorujemy pietruszką i serem.
Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować to danie krok po kroku (jest to uniwersalna metoda przygotowania każdego makaronu).
Ciekawy sposób na wykorzystanie pozostałego makaronu. Więcej na blogu
Odsłon: 5497
Przedstawiam Wam danie z makaronem w prostej odsłonie, bez zbędnego kombinowa...
Odsłon: 465
Przepis na kurczaka z makaronem w sosie pomidorowym .
Odsłon: 11999
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9992
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 591
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9992
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 591
Składniki
Cebula kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Do tego od razu dodajemy jeden wyciśnięty ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone kurki (wcześniej należy je oczyścić) i jedną gałązkę rozmarynu (należy ją rozetrzeć w rękach, żeby nabrała aromatu). Wszystko przez chwilę 4-5 minut smażymy.
W między czasie możemy ugotować makaron (makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak tak aby go nie rozgotować).
W miseczce należy rozmieszać śmietankę z mąką i dodać to wszystko do grzybów i cebuli i wszystko dobrze wymieszać. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy dodawać wodę z gotującego się w niej makaronu. Do sosu należy dodać jeszcze odrobinę startego sera grana padano albo parmezanu i pokrojoną natkę pietruszki
Makaron odcedzamy i od razu wrzucamy na patelnię do ciepłego sosu. Wszystko starannie ze sobą mieszamy. Podajemy od razu. Dekorujemy pietruszką i serem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować to danie krok po kroku (jest to uniwersalna metoda przygotowania każdego makaronu).
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Klopsiki z białej kiełbasy
Polecam smaczne klopsiki do sosu chrzanowego lub jakiegokolwiek sosu czy też...
Odsłon: 59
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 64