Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeże, lekki makaron z naszymi ulubionymi grzybami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14294
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6576
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14294
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6576
Składniki
Cebula kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Do tego od razu dodajemy jeden wyciśnięty ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone kurki (wcześniej należy je oczyścić) i jedną gałązkę rozmarynu (należy ją rozetrzeć w rękach, żeby nabrała aromatu). Wszystko przez chwilę 4-5 minut smażymy.
W między czasie możemy ugotować makaron (makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak tak aby go nie rozgotować).
W miseczce należy rozmieszać śmietankę z mąką i dodać to wszystko do grzybów i cebuli i wszystko dobrze wymieszać. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy dodawać wodę z gotującego się w niej makaronu. Do sosu należy dodać jeszcze odrobinę startego sera grana padano albo parmezanu i pokrojoną natkę pietruszki
Makaron odcedzamy i od razu wrzucamy na patelnię do ciepłego sosu. Wszystko starannie ze sobą mieszamy. Podajemy od razu. Dekorujemy pietruszką i serem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować to danie krok po kroku (jest to uniwersalna metoda przygotowania każdego makaronu).