Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznym obżarstwie czas na danie bezmięsne i trochę mniej kaloryczne:) Moja propozycja to makaron podany z marchwią i sosem śmietanowo-serowym. Danie z kategorii: smaczne, tanie i proste w przygotowaniu:) Do przygotowania tej potrawy możemy wykorzystać makaron i marchew pozostałe po niedzielnym obiedzie:)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 96
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 96
Składniki
Marchew oczyszczamy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem cukru /będzie słodsza/ i masłem /będzie smaczniejsza/. Możemy ją gotować w całości lub pokroić w grubsze plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem w osolonym wrzątku. W rondelku podgrzewamy śmietanę, dodajemy rozdrobniony serek topiony /może być śmietankowy lub smakowy/, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podgrzewamy aż składniki połączą się i powstanie jednolity sos. Jeśli uważamy, że sos jest zbyt gęsty możemy dodać więcej śmietany. Marchew odsączamy i jeśli gotowaliśmy ją w całości kroimy w plastry. Makaron również odsączamy, porcje układamy na talerzu, na nim marchew i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy natką pietruszki.