Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznym obżarstwie czas na danie bezmięsne i trochę mniej kaloryczne:) Moja propozycja to makaron podany z marchwią i sosem śmietanowo-serowym. Danie z kategorii: smaczne, tanie i proste w przygotowaniu:) Do przygotowania tej potrawy możemy wykorzystać makaron i marchew pozostałe po niedzielnym obiedzie:)
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 50
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1066
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 983
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2311
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2359
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1059
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 50
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1066
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 983
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2311
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2359
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1059
Składniki
Marchew oczyszczamy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem cukru /będzie słodsza/ i masłem /będzie smaczniejsza/. Możemy ją gotować w całości lub pokroić w grubsze plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem w osolonym wrzątku. W rondelku podgrzewamy śmietanę, dodajemy rozdrobniony serek topiony /może być śmietankowy lub smakowy/, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podgrzewamy aż składniki połączą się i powstanie jednolity sos. Jeśli uważamy, że sos jest zbyt gęsty możemy dodać więcej śmietany. Marchew odsączamy i jeśli gotowaliśmy ją w całości kroimy w plastry. Makaron również odsączamy, porcje układamy na talerzu, na nim marchew i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy natką pietruszki.