Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z mascarpone i kurczakiem "Maskarponiarz"

Makaron z mascarpone i kurczakiem Maskarponiarz

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 169

Dodano:

Odsłon: 1382

Niebiańska delikatność mascarpone połączona z piekielną papryczką. Słodko ostre, sycące danie, dla ciekawych nowych doznać smakowych :-)

Składniki

  • paczka makaronu kokardki
  • opakowanie serka mascarpone
  • 400 gram piersi z kurczaka
  • 5 średniej wielkości marchewek
  • szklanka namoczonych rodzynek
  • pęczek pietruszki
  • przyprawa do kurczaka "na złoto" lub papryka słodka, curry, sól
  • świeża papryczka chilli
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z mascarpone i kurczakiem "Maskarponiarz"

Przygotowanie

  1. 1. Makaron gotujemy
    2. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki
    3. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach
    4. Kroimy papryczkę chilli bardzo drobno (usuwamy pestki)
    5. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie
    6. Pietruszkę siekamy

  2. Marchewkę wrzucamy na gorącą patelnię, smażymy na dwóch/trzech łyżkach oleju około 5 minut, a następnie przykrywamy patelnię i dusimy na mniejszym ogniu przez około 3 minuty).
    Kurczaka smażymy na osobnej patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chilli.
    Polecam marchewkę i kurczaka odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
    Wszystko dorzucamy do ugotowanego makaronu, dodajemy mascarpone, pietruszkę i rodzynki. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się serka mascarpone.
    Gotowe :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń