Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszny makaron, dla wielbicieli sera :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Pierś z kurczaka, kiełbasę i parówki kroimy w małą kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w małą kosteczkę. Wszystko razem podsmażamy na odrobinie oleju. W międzyczasie gotujemy makaron.
Gdy mięso będzie miękkie a cebulka podduszona, dodajemy koncentrat i musztardę. Mieszamy dokładnie i jeszcze chwilkę zostawiamy na ciepłym palniku.
Ser trzemy na tarce o małych oczkach. Makaron(jeszcze ciepły) i podsmażone mięso przerzucamy do miski i mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką czerwoną i ziołami. Na koniec dodajemy ser i mieszamy tak, by delikatnie się rozpuścił. Następnie przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 180*C piekarnika na 10 min.
Makaron najlepiej smakuje gorący, prosto z piekarnika :) Możemy zamiast kiełbasy użyć resztek wędliny, w ten sposób "czyszcząc" lodówkę ;) Możemy dodać też pieczarki, jeszcze bardziej urozmaicą smak potrawy :) Smacznego!