Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny i szybki obiad. Smakuje równie dobrze następnego dnia - więc można go zabrać do pracy :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente i odcedzamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek - na złoto. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy mięso mielone i przysmażamy na złoto.
Dodajemy pomidory z puszki, łyżkę słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki oregano, sól i pieprz oraz połamane na mniejsze cząstki suszone grzyby.
Wszystko dusimy, aż pomidory się rozpadną.
Do sosu przekładamy makaron i starannie mieszamy.
Na talerzu makaron posypujemy startym parmezanem i jeśli lubimy - natką pietruszki.
Smacznego :)