Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-07-2022
W ciągu tygodnia często nie mamy czasu na długie gotowanie i sięgamy po dania, które można szybko przygotować. A co powiedzie na obiad w 15 minut? Myślę, że taka propozycja Was zadowoli, dlatego dziś przepis na makaron z pesto. Łatwy w wykonaniu a do tego smaczny. Zapraszam
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 831
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 831
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Przygotowanie naszego dania zaczynamy do makarony. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. W między czasie do pojemnika blendera przekładamy orzechy, pesto oraz 3 łyżki oliwy, pieprz i sól. Wszystko miksujemy do momentu aż składniki się połączą.
Następnie ząbki czosnku obieramy kroimy w plasterki. Patelnie rozgrzewamy z 2 łyżkami oliwy i przekładamy na nią czosnek. Chwilę podsmażamy. W tym czasie nasz makaron powinien już ugotować się al dente więc go odcedzamy ( zostawcie sobie pól szklanki wody po jego gotowaniu będzie Nam potrzebna ).
Następnie makaron przekładamy na patelnie, podsmażamy ciągle mieszając około 2 minuty. Dodajemy zmiksowane orzechy z pesto oraz około 100-150 ml wody, w której gotował się makaron. Wszystko podsmażamy kolejne 2 minuty ciągle mieszając. Następnie patelnie zestawiamy z ogania i makaron posypujemy parmezanem ( możecie sobie go odrobinę zostawić na dekoracje dania przy podaniu). Wszystko mieszamy i przekładamy na talerze. Już nasz makaron z pesto i orzechami gotowy. Smacznego!!