Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczne i smaczne połączenie pełnoziarnistego makaronu i pesto z listków młodego szpinaku Baby. Całość podkreśla wyrazista nuta wędzonego sera owczego oraz czosnku.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 273
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 191
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 273
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 191
Składniki
Umyte i osuszone liście szpinaku pozbawiamy ogonków i siekamy na mniejsze kawałki.
Orzechy włoskie prażymy na patelni, studzimy i delikatnie rozbijamy w moździerzu. Wędzony ser owczy ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do rozdrabniacza dodajemy pokruszone orzechy, 3 - 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pieprz, gałkę muszkatołową i dolewamy 1/3 szklanki oliwy z oliwek. Zawartość miksujemy około 5 sekund dla delikatnego połączenia składników.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy starty ser wędzony, posiekane liście szpinaku i pozostałą część oliwy z oliwek, mieszamy i włączamy rozdrabniacz jeszcze na kilka sekund dla odpowiedniego połączenia, ale nie całkowitego rozdrobnienia składników. Całość doprawiamy solą morską.
Makaron pełnoziarnisty gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z wcześniej przygotowanym pesto. * Całość do smaku możemy posypać dodatkową ilością wędzonego sera owczego. Życzę smacznego! :)