Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolendra, kumin, cynamon i mięta doskonale podkreślają smak mięsa.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1558
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 256
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 273
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 261
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 12118
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1558
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 256
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 273
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 261
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 12118
Składniki
Jest to przepis na cudowne i bardzo proste danie, które często figuruje w menu jako makaron z pieca, pod ta nazwa kryje się jeszcze sos z mięsem mielonym i beszamel :) Pokroiłam cebulę i samowolnie dodałam warzyw aby sos był lżejszy. Zeszkliłam cebulę z warzywami i przesmażyłam mięso- u mnie dosyć tłusta jagnięcina- ale niechuda wołowina będzie bardziej wyrazista.
Dodałam przyprawy dolałam wody, zagęściłam sos jeśli trzeba i po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną miętę. Kombinacja kolendry , kuminu, cynamonu i mięty jest bardzo zgrana, doskonale podkreśla smak mięsa. W wysmarowanych olejem foremkach ułożyłam warstwę ugotowanego makaronu i na to wylałam sos mięsny.
Potem znowu ułozyłam makaron i polałam beszamelem serowym. .
Makaron piekłam w 180 stopniach przez 45 minut z czego pierwsze trzydzieści minut- przykryte papierem do pieczenia. Smacznego :)