Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolendra, kumin, cynamon i mięta doskonale podkreślają smak mięsa.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 330
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 182
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 400
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1590
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 330
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 182
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 400
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1590
Składniki
Jest to przepis na cudowne i bardzo proste danie, które często figuruje w menu jako makaron z pieca, pod ta nazwa kryje się jeszcze sos z mięsem mielonym i beszamel :) Pokroiłam cebulę i samowolnie dodałam warzyw aby sos był lżejszy. Zeszkliłam cebulę z warzywami i przesmażyłam mięso- u mnie dosyć tłusta jagnięcina- ale niechuda wołowina będzie bardziej wyrazista.
Dodałam przyprawy dolałam wody, zagęściłam sos jeśli trzeba i po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną miętę. Kombinacja kolendry , kuminu, cynamonu i mięty jest bardzo zgrana, doskonale podkreśla smak mięsa. W wysmarowanych olejem foremkach ułożyłam warstwę ugotowanego makaronu i na to wylałam sos mięsny.
Potem znowu ułozyłam makaron i polałam beszamelem serowym. .
Makaron piekłam w 180 stopniach przez 45 minut z czego pierwsze trzydzieści minut- przykryte papierem do pieczenia. Smacznego :)