Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaśnej śmietany.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 657
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1665
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 363
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 657
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1665
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 363
Składniki
Pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebulę w drobną kosteczkę. Na dużej, głębokiej patelni podgrzewamy olej i obsmażamy na gorącym tłuszczu cebulę do zeszklenia. Dorzucamy pokrojone pieczarki i smażymy całość , aż wyparuje 3/4 płynu (grzyby lekko solimy w trakcie smażenia). Dodajemy śmietanę, maggi i pieprz. Mieszamy całość do połączenia składników i wyłączamy ogień.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy do sosu. Ewentualnie podlewamy sos odrobiną wody z makaronu. Łączymy makaron z sosem pieczarkowym, posypujemy posiekaną natką i serem.
Makaron z pieczarkami gotowy!