Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaśnej śmietany.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebulę w drobną kosteczkę. Na dużej, głębokiej patelni podgrzewamy olej i obsmażamy na gorącym tłuszczu cebulę do zeszklenia. Dorzucamy pokrojone pieczarki i smażymy całość , aż wyparuje 3/4 płynu (grzyby lekko solimy w trakcie smażenia). Dodajemy śmietanę, maggi i pieprz. Mieszamy całość do połączenia składników i wyłączamy ogień.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy do sosu. Ewentualnie podlewamy sos odrobiną wody z makaronu. Łączymy makaron z sosem pieczarkowym, posypujemy posiekaną natką i serem.
Makaron z pieczarkami gotowy!