Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaśnej śmietany.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23022
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15434
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 914
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23022
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15434
Składniki
Pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebulę w drobną kosteczkę. Na dużej, głębokiej patelni podgrzewamy olej i obsmażamy na gorącym tłuszczu cebulę do zeszklenia. Dorzucamy pokrojone pieczarki i smażymy całość , aż wyparuje 3/4 płynu (grzyby lekko solimy w trakcie smażenia). Dodajemy śmietanę, maggi i pieprz. Mieszamy całość do połączenia składników i wyłączamy ogień.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy do sosu. Ewentualnie podlewamy sos odrobiną wody z makaronu. Łączymy makaron z sosem pieczarkowym, posypujemy posiekaną natką i serem.
Makaron z pieczarkami gotowy!