Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaśnej śmietany.
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 324
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 125
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36875
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 324
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 125
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 36875
Składniki
Pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebulę w drobną kosteczkę. Na dużej, głębokiej patelni podgrzewamy olej i obsmażamy na gorącym tłuszczu cebulę do zeszklenia. Dorzucamy pokrojone pieczarki i smażymy całość , aż wyparuje 3/4 płynu (grzyby lekko solimy w trakcie smażenia). Dodajemy śmietanę, maggi i pieprz. Mieszamy całość do połączenia składników i wyłączamy ogień.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy do sosu. Ewentualnie podlewamy sos odrobiną wody z makaronu. Łączymy makaron z sosem pieczarkowym, posypujemy posiekaną natką i serem.
Makaron z pieczarkami gotowy!