Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na obiad - mam dzisiaj idealną propozycję. To było moje ulubione danie, które robiłam sobie w czasie studiów. A więc jak się łatwo domyśleć składa się niewielu produktów, jest to makaron, sos i jajko gotowane na miękko, które wbrew pozorom świetnie dopełnia całość. Muszę się tylko przyznać, że wtedy sięgałam po gotowy sos w proszku. Dzisiaj już wiem, że zrobienie własnego sosu pieczarkowego nie jest już wcale takie trudne i pracochłonne.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1855
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1855
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Pieczarki umyć i w razie potrzeby umyć. Pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. W rondelku rozpuścić masło, podsmażyć chwilę cebulkę, a następnie dodać pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu, do miękkości pieczarek. Od czasu do czasu mieszać, a w razie potrzeby dolać wody. Śmietankę roztrzepać z mąką, dodać do pieczarek mocno roztrzepując. Całość jeszcze chwilkę pogotować. Gotowy sos podawać z makaronem wg opisu na opakowaniu i jajkiem ugotowanym na miękko.
Danie obficie posypać koperkiem. Smacznego :)