Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na obiad - mam dzisiaj idealną propozycję. To było moje ulubione danie, które robiłam sobie w czasie studiów. A więc jak się łatwo domyśleć składa się niewielu produktów, jest to makaron, sos i jajko gotowane na miękko, które wbrew pozorom świetnie dopełnia całość. Muszę się tylko przyznać, że wtedy sięgałam po gotowy sos w proszku. Dzisiaj już wiem, że zrobienie własnego sosu pieczarkowego nie jest już wcale takie trudne i pracochłonne.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Pieczarki umyć i w razie potrzeby umyć. Pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. W rondelku rozpuścić masło, podsmażyć chwilę cebulkę, a następnie dodać pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu, do miękkości pieczarek. Od czasu do czasu mieszać, a w razie potrzeby dolać wody. Śmietankę roztrzepać z mąką, dodać do pieczarek mocno roztrzepując. Całość jeszcze chwilkę pogotować. Gotowy sos podawać z makaronem wg opisu na opakowaniu i jajkiem ugotowanym na miękko.
Danie obficie posypać koperkiem. Smacznego :)