Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie dla zabieganych
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Składniki
łososia układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy solą i pieprzem, na wierzchu układamy plasterki masła i pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C, po upieczeniu rybę dzielimy widelcem na małe kawałki
makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, a potem odcedzamy
cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy w cienkie plasterki, pomidory w paski
na dużej patelni patelni rozgrzewamy olej (proponuję użyć oleju z suszonych pomidorów), wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli, dorzucamy czosnek i pomidory, smażymy jeszcze chwilę, a potem dodajemy szpinak i śmietankę, dusimy często mieszając, aż szpinak zwiotczeje, a sos nieco zgęstnieje, przyprawiamy do smaku
teraz do sosu dodajemy makaron i łososia, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty, aż połączą się smaki, no i gotowe, smacznego ;-)