Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie dla zabieganych
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
łososia układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy solą i pieprzem, na wierzchu układamy plasterki masła i pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C, po upieczeniu rybę dzielimy widelcem na małe kawałki
makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, a potem odcedzamy
cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy w cienkie plasterki, pomidory w paski
na dużej patelni patelni rozgrzewamy olej (proponuję użyć oleju z suszonych pomidorów), wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli, dorzucamy czosnek i pomidory, smażymy jeszcze chwilę, a potem dodajemy szpinak i śmietankę, dusimy często mieszając, aż szpinak zwiotczeje, a sos nieco zgęstnieje, przyprawiamy do smaku
teraz do sosu dodajemy makaron i łososia, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty, aż połączą się smaki, no i gotowe, smacznego ;-)