Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie dla zabieganych
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4510
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4510
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
łososia układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy solą i pieprzem, na wierzchu układamy plasterki masła i pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C, po upieczeniu rybę dzielimy widelcem na małe kawałki
makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, a potem odcedzamy
cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy w cienkie plasterki, pomidory w paski
na dużej patelni patelni rozgrzewamy olej (proponuję użyć oleju z suszonych pomidorów), wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli, dorzucamy czosnek i pomidory, smażymy jeszcze chwilę, a potem dodajemy szpinak i śmietankę, dusimy często mieszając, aż szpinak zwiotczeje, a sos nieco zgęstnieje, przyprawiamy do smaku
teraz do sosu dodajemy makaron i łososia, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty, aż połączą się smaki, no i gotowe, smacznego ;-)