Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię taki leśny smak, który jest podkreślony przez czosnek i cebulę, nie jest stłumiony za dużą ilością śmietany, a ser tylko jest przysłowiową „wisienką na torcie”. Rozmaryn koniecznie proszę dać świeży zerwany z gałązki.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2587
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2587
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Posiekać drobno liście rozmarynu. Na patelni roztopić łyżkę masła. Zeszklić cebulę z czosnkiem i rozmarynem. Dodać pocięte w plastry grzyby. Wszystko wymieszać i lekko podsmażyć. Gdy grzyby zrobią się miękkie dodać śmietanę i kilka kropel cytryny. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować wodę na makaron i ugotować penne al dente. Wymieszać makaron z grzybami i posypać serem.