Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię taki leśny smak, który jest podkreślony przez czosnek i cebulę, nie jest stłumiony za dużą ilością śmietany, a ser tylko jest przysłowiową „wisienką na torcie”. Rozmaryn koniecznie proszę dać świeży zerwany z gałązki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116853
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1629
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1320
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116853
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1629
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1320
Składniki
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Posiekać drobno liście rozmarynu. Na patelni roztopić łyżkę masła. Zeszklić cebulę z czosnkiem i rozmarynem. Dodać pocięte w plastry grzyby. Wszystko wymieszać i lekko podsmażyć. Gdy grzyby zrobią się miękkie dodać śmietanę i kilka kropel cytryny. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować wodę na makaron i ugotować penne al dente. Wymieszać makaron z grzybami i posypać serem.