Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z podgrzybkami

Makaron z podgrzybkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 835

Dodano:

Odsłon: 1264

Lubię taki leśny smak, który jest podkreślony przez czosnek i cebulę, nie jest stłumiony za dużą ilością śmietany, a ser tylko jest przysłowiową „wisienką na torcie”. Rozmaryn koniecznie proszę dać świeży zerwany z gałązki.

Składniki

  • 1 mała cebula
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 10 listków rozmarynu
  • łyżka masła
  • 200g oczyszczonych podgrzybków
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • kilka kropli cytryny
  • sól, pieprz
  • ser Grana Padano
  • makaron penne
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z podgrzybkami

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać w drobną kostkę.
    Czosnek pokroić w plasterki.
    Posiekać drobno liście rozmarynu.
    Na patelni roztopić łyżkę masła.
    Zeszklić cebulę z czosnkiem i rozmarynem.
    Dodać pocięte w plastry grzyby.
    Wszystko wymieszać i lekko podsmażyć.
    Gdy grzyby zrobią się miękkie dodać śmietanę i kilka kropel cytryny.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Zagotować wodę na makaron i ugotować penne al dente.
    Wymieszać makaron z grzybami i posypać serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń