Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię taki leśny smak, który jest podkreślony przez czosnek i cebulę, nie jest stłumiony za dużą ilością śmietany, a ser tylko jest przysłowiową „wisienką na torcie”. Rozmaryn koniecznie proszę dać świeży zerwany z gałązki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5361
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5361
Składniki
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Posiekać drobno liście rozmarynu. Na patelni roztopić łyżkę masła. Zeszklić cebulę z czosnkiem i rozmarynem. Dodać pocięte w plastry grzyby. Wszystko wymieszać i lekko podsmażyć. Gdy grzyby zrobią się miękkie dodać śmietanę i kilka kropel cytryny. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować wodę na makaron i ugotować penne al dente. Wymieszać makaron z grzybami i posypać serem.