Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię taki leśny smak, który jest podkreślony przez czosnek i cebulę, nie jest stłumiony za dużą ilością śmietany, a ser tylko jest przysłowiową „wisienką na torcie”. Rozmaryn koniecznie proszę dać świeży zerwany z gałązki.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 75
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 243
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 253
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 75
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 243
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 253
Składniki
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Posiekać drobno liście rozmarynu. Na patelni roztopić łyżkę masła. Zeszklić cebulę z czosnkiem i rozmarynem. Dodać pocięte w plastry grzyby. Wszystko wymieszać i lekko podsmażyć. Gdy grzyby zrobią się miękkie dodać śmietanę i kilka kropel cytryny. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować wodę na makaron i ugotować penne al dente. Wymieszać makaron z grzybami i posypać serem.