Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z polędwiczką w sosie śmietanowym"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 64
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 68
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 64
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 68
Składniki
Makaron ugotować na półtwardo. Cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w kostkę, pomidorki przepołowić. Mięso pokroić w cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek. Zdjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Na tej samej patelni przesmażyć polędwiczki. Pod koniec smażenia dodać cukinię, odłożoną cebulę i czosnek. Chwilę smażyć razem.
Przełożyć wszystko do garnka, zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i musztardą. Zagotować, dodać pomidorki koktajlowe, znów doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Połączyć z makaronem, wymieszać, udekorować ziołami i podawać.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium