Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, tanie i niezwykle smaczne. Idealna propozycja na letni obiad, gdy nie chcemy długich godzin spędzić w kuchni.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67939
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1944
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67939
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1944
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie. Pomidorki pokrój na pół. Dodaj do cebuli i czosnku. Delikatnie wymieszaj. Warzywa dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do zawartości patelni dołóż makaron. Dodaj pokrojone na pół oliwki, porwane listki bazylii i starty na tarce ser. Wymieszaj. Jeszcze chwilę podgrzej.