Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron szybki w przygotowaniu odpowiedni na obiad lub ciepłą kolację
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną paprykę, cebulę i czosnek. Dusimy ok 10-15 minut, po czym dodajemy przecier pomidorowy oraz suszone pomidorki (ja użyłam przecieru własnej roboty, który zawierał troche cukru. Jeśli używamy kupionego lepiej jest osłodzić kilkoma łyżkami cukru). Następnie dodajemy piste, doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy drobno posiekaną pietruszkę.
Ser sałatkowy kroimy i mieszamy z pomidorem pokrojonym w kostkę. Dodajemy sos włoski rozmieszany z dwoma łyżkami oliwy.
Gotujemy makaron. Aby sie nie sklejał w trakcie gotowania do wody dodajemy odrobinę oliwy.
Podajemy na ciepło, układajac kolejno makaron, sos z patelni i ser z pomidorami na samej górze. Smacznego