Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z porem

Makaron z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 747 Ocena: 48797

Dodano:

Odsłon: 989

Kolejne sycące i proste do wykonania danie. Polecam wszystkim zapracowanym.

Składniki

  • krem z pieczarek i czarnych trufli 1 słoiczek (200 g)
  • makaron muszelki 2 szklanki
  • por 1 sztuka
  • śmietana 30% 50 ml
  • woda 50 ml
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz biały mielony
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z porem

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Pora myjemy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na oliwie, dodajemy odrobinę soli i białego pieprzu. Podlewamy śmietanką i wodą, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy makaron, sos ze słoiczka i cukier.
    Całość mieszamy i podajemy w towarzystwie sałatki z pomidorów.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 stycznia 2017 Może i przepyszne to jedzenie, ale żeby aż tyle punktów miało, coś tu nie gra i tyle, dla mnie śmiechu warte :(
A już te wszystkie wzajemne pochlebstwa pod miernymi daniami..... ośmieszacie się, nie czujecie tego ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń